Fredrik Jean Venard på Fotografiska
Publicerat den 19 januari, 2015
När osignade och singelaktuella(*) Fredrik Jean Venard intar scen på Fotografiska så vet jag inte riktigt vad jag skall förvänta mig. Han ser ut som ett mellanting mellan Lenny Kravitz och Jimi Hendrix och jag tycker mig höra lite Seal i hans sång.

Publiken för kvällen består som det verkar mestadels av bekanta till Fredrik och bandet, och det är höga förväntningar i luften. Fredrik intar scen. De öppnar med October följt av I’ll follow You och No More Heroes och även om inget sägs om saken så utgår jag ifrån att materialet till stor del kommer att återfinnas på den EP som är under produktion. Det svänger, det gungar, det rappas, och nånstans under No More Heroes börjar jag inse att det här handlar om talang på riktigt.

Fredrik har solklar talang, karisma och scennärvaro i överflöd. Låtarna återkommer gärna till medmänsklighet och att ”göra sin egen grej”.  Vi får även en version av Business som är lite mer avskalad och sober än versionen på videon(**), men just detta nummer är kanske inte riktigt lika tight som de övriga. Jakob Karlberg (elgitarr), Klas Lindstrand (trummor), Martin Wärnberg (Keyboard) och Markus Wärnberg (Bas) levererar i övrigt ett föredömligt bra set. Det är snyggt, sammanhållet och välbalanserat, men de har inte samma scennärvaro som Fredrik.

Jag hoppas verkligen att vi får se mer av Fredrik Jean Venard, jag ser fram emot EP:n och nästa spelning.  Slutligen vill jag rent personligen skicka ett stort tack till Helene som tipsade LiveNews om spelningen.

 

(*) Singeln på Spotify: Fredrik Jean Venard – Business – Single

(**) Videon på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Og-OnMGHOOI

Betyg: *****

Huvudband: Fredrik Jean Venard

Datum: 17 jun 2015

Plats: Fotografiska

Ort: Stockholm

Publik: Ett hundratal?

Läs alla inlägg om Fotografiska | Fredrik Jean Venard

Våra senaste spelningar: