Alina Devecerski på Kalmar stadsfest
Publicerat den 10 augusti, 2013
Jag såg och hörde Alina Devecerski första gången i maj 2012, då var det en fantastisk wow-upplevelse och en för mig helt ny artist som verkligen kunde kliva in och äga scenen. Med sin kaxiga, enormt coola och självsäkra stil kommer jag ihåg hur hon fullständigt tog mig med storm. Sen dess har jag sett henne på ett flertal festivaler och hon har hela tiden haft sin fantastiska stil och utstrålning som jag gillar det massor. Sista gången jag såg henne var på hösten 2012 och då kände jag att nu måste det snart hända något nytt och släppas lite nya låtar för att det inte ska riskera att bli tjatigt. Sen kom vintern och Alina släppte albumet Maraton.

Med det i mina tankar så blev jag enormt nyfiken på hur Alina Devecerski och hennes musiker ska kunna levererar på en utomhusscen under Kalmar stadsfest. Med stor glädje ser jag att en hel del besökare har tagit sig ut till konserten. På scenen har det byggts upp en spännande miljö, där bland annat personerna som sköter slagverk sitter bakom gallerväggar. Alina Devecerski bjuder som vanligt på fullt ös redan från början en konsert med mycket fart, mycket ljus och mycket rök och varvar det med ett par av sina lugnare låtar som t ex De e dark nu. På scenen kan jag inte säga annat än att det levereras bra och Alina pratar mer med publiken än jag kan minnas att hon gjort tidigare och efter att några från publiken skrikit ”Flytta på dig” så får vi vid flera tillfällen höra hur hon pratar till publiken som ”kaxiga kalmar”, med glimten i ögat. Det är bra och jag gillar att det kommer in både ny rekvisita och nytt bra material att lyssna på och som publiken kan dansa loss ordentligt till.

Men det är här som min lilla besvikelse kommer, det är något som jag inte riktigt kan placera eller riktigt få grepp om. Men hela miljö och atmosfären känns inte helt 100:a, det blir på något vis lite för snällt och trevligt. Tycker absolut inte det är fel, men jag tycker Alina Devecerski kommer så mycket mer till sin rätt när musiken får dåna ut i en överfylld lokal, publik som dansar sig svettiga långt innan första låten tagit slut, publik som törs dansa ut och vara lite lagom galen och spontan, det hade lyft helhetsintrycket på en förövrigt väldigt bra konsert.

Betyg: *****

Band: Alina Devecerski

Datum: 9 augusti 2013

Plats: Sveaplan

Ort: Kalmar

Läs alla inlägg om Alina Devercerski | Kalmar stadsfest

Våra senaste spelningar: