Pernilla Andersson på Kalmarsalens Glasveranda
Publicerat den 1 december, 2012

 

Sista kvällen i november, det är kallt och de första snöflingorna ligger på backen utanför entrén till Kalmarsalen. Men när jag kliver in där blir det lite av en förvandling, jag blir genast uppfylld av värme och glädje, äntligen ska jag få se en konsert med Pernilla Andersson. Det är en artist som jag velat se väldigt länge och ikväll blir det verklighet.

Konserten hålls på Glasverandan, jag uppskattar att det kan vara ca 200 besökare, med antalet stolar där inne så bedömer jag att det är fullsatt. Det är en lokal som jag tycker är perfekt för en konsert av den här storleken med sittande publik. Det skapar en bra närhet mellan artist och publiken.

På avsatt tid klockan 20:00 så kliver Pernilla Andersson in på scen, med sig har hon sina medmusiker Dan Berglund och Fredrik Rönnqvist . Pernilla är den som verkligen tar plats på scenen och hon gör det på ett sånt härligt vis, med en fantastiskt utstrålning och en röst som är obeskrivbart bra, den är lika bra live ikväll som på vilken skiva som helst. Pernilla har bra kontakt med publiken genom hela konserten, pratar en hel del mellan låtarna och berättar ofta om historierna bakom låtarna vi får höra. Man får ofta en väldig igenkänningsfaktor eftersom att mycket handlar om sånt som de flesta varit med om. Allt från mörka och jobbiga perioder, till gläjde och om hur hon träffade sin man Dregen (Backyard Babies) på ett hotell i Kalmar, livet till vardags och hur jobbigt det kan kännas att vara ifrån varandra.

Pernilla har en otrolig massa bra låtar och ikväll så får vi bland annat höra ”dansa med dig”, ”som en ö”, ”Judy”, ”gör dig till hund” och många fler låtar under de ca 90 minuterna som konserten pågår. Jag har tidigare hört när hon tillsammans med Dregen har framfört fantastiska låten ”jag & min far”. Ikväll bjuds vi på en annan av Olle Ljungströms låtar, det är ”nåt för dom som väntar” och även den levereras på ett underbart sätt.

Min personliga favorit av Pernilla Anderssons låtar är ”vintern blev för lång”, även den framförs ikväll, det är en låt som för mig är lite av obeskrivbar magi, att äntligen få höra den live, ja jäklar så bra det är! När jag sen blickar ut genom fönstret och ser snön på parkeringen och ett vinterkallt Kalmarsund, då känner jag att vintern redan varit alldeles för lång. Men med minnet av kvällens varma och fina konsert så ska nog vintern gå lite lättare att genomlida i år.

 

Betyg: *****

Band: Pernilla Andersson

Datum: 30 november 2012

Plats: Kalmarsalen

Ort: Kalmar

Arrangör: Unitedstage

Publik: Fullt

Våra senaste spelningar: