Christian Kjellvander på Gröna Lund
Publicerat den 15 juli, 2019

Christian Kjellvander bjöd på en dryg timmas konsertmagi på Gröna Lunds lilla scen.

När klockan har blivit 20:00 kommer Christian Kjellvander tillsammans med Per Nordmark på trummor, Ruben Engzell på bas och Pelle Andersson på klaviatur in Gröna Lunds lilla scen, det är inte fullsatt, men ändå en stor publik som trotsat höstvädret som plötsligt lagt sig över Stockholm, trots att det är mitten av juli.

Jag upptäckte Christians fantastiska musik 2008 och har lyssnat flitigt sen dess, men ikväll är första gången jag får uppleva en livekonsert och det här är något långt bortom mina förväntningar. När jag åkte till Gröna Lund var jag nog inställd på en väldigt avskalad konsert, typ Christian Kjellvander och en akustisk gitarr. Men istället får jag den totala motsatsen och det är helt fantastiskt. När Christian och dom andra musikerna kommer igång så skapas ren magi, otroligt samspelta skapar dom en ljudbild med så många nivåer och tempoväxlingar, jag inser att jag bara står helt överväldigad av vad jag precis fått uppleva. Instrumenten tillsammans med Christians underbara röst är verkligen något extra, på skiva är musiken bra, men live är det ännu bättre inte minst för man verkligen ser hur dom alla lever sig in i musiken.

Vi får framför allt höra låtar från senaste albumet ”Wild Hxmans” som släpptes 2018 men vi får även höra ”Poppies & Peoenis”, en av mina tidiga favoriter från albumet ”I Saw Her from Here / I Saw Here” från 2007.

Kvällens konsert var en riktigt wow-upplevelse och tog slut alldeles för fort, så jag hoppas få se och uppleva en sån här magisk konsert snart igen.

Artist: Christian Kjellvander

Datum: 15:e juli 2019

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Christian Kjellvander | Gröna Lund

Våra senaste spelningar: