The 1975 på Lollapalooza
Publicerat den 30 juni, 2019

The 1975 från Manchesters bjuder på ren konsertmagi på ”Tower Stage” under årets upplaga av Lollapalooza.

The 1975 bildades 2002, men först 2013 släpptes deras album ”The 1975” som under samma år intog första plats på UK Album Chart. Ett album jag själv tycker är helt jäkla magiskt bra!  Låtar som ”Chocolate”, ”The City” och ”Heart Out” är fortfarande sex år senare låtar som jag lyssnar på flitigt.

The 1975 har totalt släppt fyra album och konserten som pågår drygt en timme och tiden går alldeles för fort. Sångaren och frontmannen Matty Healy är full av energi trotts högsommarvärmen och pratar gärna mellan låtarna, kärleken mellan publiken och bandet är tydlig och ömsesidig. Med en låtskatt full av låtar som inbjuder till att bara få vara, släppa loss, dansa och sjunga med och det är precis vad publiken gör.

En fantastiskt spelning som jag kommer minnas länge och hoppas hoppas verkligen att The 1975 snart kommer tillbaka till Sverige.

Artist: The 1975

Festival: Lollapalooza

Datum: 29:e juni 2019

Plats: Gärdet

Ort: Stockholm

Våra senaste spelningar: