Ikväll gästar Kris Kristofferson tillsammans med bandet The Strangers Gröna Lunds stora scen.

Kris Kristofferson en av countryvärldens absoluta giganter! Med över 30 album så finns det en enorm låtskatt, han är invald i många olika typer av ”Hall of Fame” (bland annat Songwriters, mfl) och har mottagit en GRAMMY Lifetime Achievement Award. Kris som nu är över 80år, har bland annat spelat in skivor med Willie Nelson, Johnny Cash, Merle Haggard och många fler, man funderar ju lite på om  han kanske skulle trappa ned lite, men istället turnerar han fortfarande över hela världen.

Det är en fantastisk sommarkväll och en stor publik som hittat till Gröna Lund, även om det är långt från fullsatt. Kris verkar genuint överraskad över den stora publiken och han är på ett strålande humör. Vi bjuds på fantastiska låtar som ”Here Comes That Rainbow Again”, ”Help Me Make It Through the Night”, ”Feeling Mortal” och många fler, bland annat en cover på Merle Haggards  ”Okie From Muskogee” och självklart till publikens jubel fick vi höra ”Me and Bobby McGee” (Samma låt som 1971 toppade USA-listorna när den framfördes av Janis Joplin).

Jag hade tyvärr inte möjligheten att se hela konserten, men det var ren jäkla konsertmagi och en kväll som jag kommer minnas länge.

Artist: Kris Kristofferson & The Strangers

Datum: 7:e juni 2019

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm