På fredagskvällen uppträdde Tilde i Hedvig Kyrkan under Where’s The Music? i Norrköping.

Tilde är en artist jag ganska nyligen upptäckt, tack vare den fantastiska låten ”What If You Leave Me”, men utöver den har jag inte hört så mycket av hennes musik. Jag går ner till Hedvig Kyrkan och där jag får en sån fantastisk konsertupplevelse, Tildes pop/soul griper tag i en och man står kvar och bara njuter at den fantastiska musiken och låtar jag aldrig hört tidigare, men känner direkt att det här vill jag lyssna på om och om igen, oavsett om det är i konsertsammanhang, i hörlurar på stan eller från högtalarna när man sitter hemma i soffan så är det musik som jag gillar skarpt.

Kvällens val av lokal är väl det jag kanske inte är helt nöjd med, publiken upplevs som mindre eftersom att lokalen är långt från fullsatt (men det är en stor kyrka) och publiken blir sittande i kyrkbänkarna, flertalet av låtarna förtjänar en mer dansant publik och lagom när jag hinner tänka det och konserten närmar sig sitt slut, då ser jag tre glada personer dansande på väg ut ur kyrkan och troligen på väg till en annan av kvällens konserter. Tildes konsert var en riktigt wow-upplevelse och jag tror och hoppas vi får se mer av henne framöver.

Artist: Tilde

Datum: 9:e februari 2018

Festival: Where’s The Music?

Scen: Hedvig Kyrkan

Ort: Norrköping