Äntligen står Timo Räisänen på scenen i Stockholm igen. Vi är på Debaser Strand och i lokalen är det lite mer än halvfull, perfekt så man får gemenskap men ändå plats att dansa.

I september kom en åttonde Timo Räisänen skiva: ”Tro, hat, stöld”. De första låtarna ut ikväll är ”Hemliga polisen” och ”Eld & Aceton” från den plattan.

Låtarna från hans karriär en en blandning av engelska och svenska låtar. Vi får ett par låtar från ”I am Indian” och även om jag är glad att höra Timo sjunga Timo istället för Ted så gör sig ”Jag vill ha en egen måne” riktigt bra med mycket allsång. Även ”Outcast” ger riktigt mycket allsång och dans.

Från senaste plattan kommer även låten han säger att han är mest stolt över för det är den mest sanna låten han skrivit: ”Kampen och härligheten”. Helt klart värt en lyssning om du missat den.

Som extranummer får vi en egensinnig version av Radioheads ”Creep” som även ligger på skivan ”…And Then There Was Timo”. ”Diagnos” får riktigt bra allsång, speciellt med hjälp av en fin utskrift fasttejpad på en galge med texten så alla kunde sjunga med. Sista låten ut blir ännu en höjdpunkt med ”Fear no Darkness, Promised Child”.

Han är hela tiden personlig och glad, publiken är med hela konserten och dansar och sjunger. Jag längtar redan till nästa Timo konsert.

Artist: Timo Räisänen

Datum: 13 oktober 2017

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm