Gogol Bordello på Bråvalla
Publicerat den 29 juni, 2017

Gogol Bordello från New York är ett av banden jag längtat allra mest efter att få se och plåta och på Bråvallafestivalen 2017 var det äntligen dags. Musikgenren anges på deras facebooksida som ”Gipsy Punk” och jag kan inte hitta någon annan bättre beskrivning.

När klockan blir 18:00 så intas scenen av bandet som består av närmare 10 personer med alla tänkbara instrument och det är fullt ös direkt. En enorm energi och spelglädje som smittar av sig på publiken. Det är ren jäkla magi, bandet är härligt samspelt och precis sådär underhållande och galet som jag hoppats på, svårt att riktigt sätta ord på det, men det händer saker hela tiden.

Sångare Eugene Hütz pratar glatt, snabbt och ofta med publiken som i sin tur leder till jubel och att publiken körar till sångerna. I publikhavet uppstår titt som tätt långdanser och armkroksdanser, som passar så jäkla bra i konsertupplevelsen, som egentligen inte annat kan beskrivas som en fantastisk fest. När timmen är över och konserten tagit slut, då står jag där och vill ha mer, jag hoppas verkligen att Gogol Bordello kommer tillbaka till Sverige snart igen för jag behöver mer av deras fantastisk liveframträdande.

Artist: Gogol Bordello

Datum: 29:e Juni 2017

Plats: Panoramascenen, Bråvallafestivalen

Ort: Norrköping

Arrangör: FKP Scorpio

Läs alla inlägg om Bråvalla | Bråvalla 2017 | Gogol Bordello

Våra senaste spelningar: