Takida & Stiftelsen i Uppsala
Publicerat den 12 februari, 2017

Succébanden Takida och Stiftelsen från Ånge går ihop och gör gemensam turn’e. Det blir dubbelt upp av sångaren Robert Pettersson och publiken är i extas.

Uppsala gungade rejält när Stiftelsen och Takida med varsina förband klev på scenen, och det var en salig blandning av människor i olika åldrar i publiken.

Stiftelsen kliver på och ett jubel utan dess like hörs i hela lokalen. Dom spelar låtar som ”Vildhjärta”, ”Ur balans” och ”Giftet”. Mest dans i publiken blev det när bandet kör igång ”En annan värld” med full fart, och högst jubel hördes när ”Vart jag än går” kom. Bandet har bra publikkontakt och kör låtarna efter varandra utan för mycket mellansnack.

Kvällens huvudband Takida gör entré efter deras långa introlåt ”Geordie in Wonderland” av The Wildhearts som triggar upp publiken till max. Man börjar med att köra en blandning av låtar från dom senaste två albumen, mer mot mitten kommer dom ”gamla” låtarna och ett enormt jubel hörs när sångaren Robert kliver upp på scenen ensam med endast en gitarr och första ackorden till ”You Learn” hörs. Självklart spelas den gamla radiohiten ”Curly Sue”, och sedan dom nya hitlåtarna ”Skid Row” och ”Don’t wait up”. Publikkontakten är konstant och energin från bandet skapar en stämning av fest och glädje. Jag har sett dom ett antal gånger förut och jag blir alltid lika nöjd efter varje konsert.

Bild & text: Malin Wennergrund

Artister: Takida & Stiftesen

Support: All is Left & Ryan Star.

Datum: 11 februari

Plats: Svandammshallarna

Ort: Uppsala

Bilder på Stiftelsen.

Våra senaste spelningar: