För tredje året i rad går showcasefestivalen Where’s The Music? av stapeln i Norrköping. Affischen med texten ”Ny musik. Nya artister. Mitt i Norrköping.” beskriver festivalen väldigt bra. 

I år var det mer folk än tidigare, besöksrekordet slogs och på plats var 5013 personer. Många konserter var riktigt välfyllda och inte bara de som går under headliners. I år hade man ändrat om scenerna lite, bl.a. den stora scenen Flygeln hade försvunnit till förmån för en pub (Cromwell) och Hedvigs Kyrka. Vi fick färre stora artister och många fler kvinnliga artister än tidigare.

Vi har sett fantastiskt mycket bra musik och endel som lämnar lite att önska. Om man ska välja favoriter så var Josefines  Tomas Andersson Wij och Skott. Christers favoriter var Henric de la Cour, Elin Rigby och Crying Day Care Choir. Mina favoriter i år var The Amazons, Corroded och Off Bloom men även Rein.

En känsla var att fredagen var bättre än lördagen, det kan ha haft att göra med vädret också, då det på lördagen var lite snöblandat regn och inte speciellt roligt att springa mellan scenerna. Jag tyckte man märkte det framåt natten då det var färre personer både på stan och konserterna.

Läs krönikorna från tidigare år: 2015, 2016