Bilder på Breaking Benjamin

Det amerikanska alternativ metalbandet Breaking Benjamin är i Sverige för första gången.

Breaking Benjamin startade i början av 2000-talet i småstaden Wilkes-Barre, Pennsylvania, USA. Sedan dess har det blivit fyra fullängdare, varav den senaste ”Dark Before Dawn” släpptes 2015.

Med sig ikväll har dom Starset, ett band med en omfattande mytologi som i korta drag verkar bygga på att de är ett musikprojekt skapat för att föra ut meddelandet om utomjordiska signaler. Låtarna är alltså tolkningar av dessa signaler skickade från andra människor i andra delar av universum. Debutplattan ”Transmissions” kom 2014.

Med sig på scenen har Starset med sig mycket teknik och trots otur med ljuset (takfönsterna var inte fördragna och lokalen stod i dagsljus) så köper man lite illusionen. För att verkligen uppskatta dem så behöver man nog lite mer av bakgrundshistorien och lyssnat om sig lite mer. Musiken är dock bra och de är riktigt bra på scenen.

Breaking Benjamin äntrar scenen och detta är vad publiken väntat på. De sjunger med från första låten och genom hela konserten. Mest telefoner i luften får vi på ”Breath” samt extranummeret och dunderhitten ”Diary of Jane”. Sångaren delar frikostigt med sig av leadsången till sina gitarrister och alla tre har bra röster.

Vi stod nog lite illa till vid sidan för ljudet var inte optimalt på något av banden så det grötade ihop sig lite, men båda gjorde bra ifrån sig även om jag (som älskar livemusik) måste erkänna att jag gillar båda bättre på skiva. Breaking Benjamin lovar att komma tillbaka snart och jag ser fram emot att ge dem många flera chanser.

Artist: Breaking Benjamin

Support: Starset

Datum: 20 juni 2016

Plats: Münchenbryggeriet

Publik: Slutsålt

Ort: Stockholm

Bilder på Starset