Intervju med Marius Paxcow från Future Idiots
Publicerat den 1 maj, 2016
Pressbild

Pressbild

Youtubefenomenet Future Idiots släpper sin nya platta Murphy´s Law 10/5 men firar med en releaseshow på Norrehus i Klippan redan den 7/5 kl 19. LiveNews ville naturligtvis veta mer och ställde därför lite frågor till Marius Paxcow.

Kan du berätta lite om bandet?

Vi bildades för elva år sedan på Klippans gymnasieskola av Mike, Paxcow och Kennie. Genom åren har besättningen på skutan varierat en hel del, och under tiden vi jobbat med ”Murphy’s Law” så har vi tappat två bandmedlemmar.

Idag består bandet av:

Paxcow: gitarr och sång

Mike: bas och sång

Lubbe: flagga och pep-talk

Björn: trummor och backvox

Fegge: gitarr och kör

 

Om man inte har hört er tidigare hur skulle du beskriva er musik?

Rör ihop Offspring, Green Day och Blink-182 så kommer smeten påminna om vårt sound!

 

Vilka är era största influenser?

Ovanstående band är med men där kan även läggas till Foo Fighters, Social Distortion och All Time Low.

 

När jag kollade er diskografi på Spotify räknade jag till åtta fullängdare och ett gäng singlar. Bland allt detta finns tre coveralbum ”Grand Theft Audio 1-3” med era versioner av andras låtar, ägnar ni er åt lustmord eller är det gjort med kärlek? När jag sen var inne och tittade på era videor på Youtube och såg att ni hade nästan 14 MILJONER visningar undrar jag hur ni har lyckats med detta?

Dessa frågor hör mer eller mindre ihop och besvarar varandra. Våra covers har fått stor uppmärksamhet så det förklarar den höga siffran visningar. Det är alltid kul att göra om en radioplåga eller viral succelåt till en punkrockdänga. Någon låt kanske är med ena foten i lustmordsgraven bör tilläggas!

 

Förutom dessa tre coveralbum finns även er version av Blink 182s album ”Neighborhoods” som i er tappning heter ”Neighborhoods and Morningwoods”. Kan du berätta historien bakom denna?

Det fanns en stor skara människor som inte gillade soundet Blink-182 dragit på sig efter sitt långa uppehåll. Vi hade en grej på vår facebooksida att om vårt inlägg blev gillat över 200 gånger skulle vi spela in deras senaste platta rakt igenom och i den stil bandet en gång spelade. (vid denna tiden hade vi aldrig varit i närheten av så många likes) 200 skenade snart iväg och blev 600 så vi började spela in!

 

Jag läste nånstans att ni hade fått hot från deras fans, fick ni nån reaktion från Blink 182?

Det var i samband med den skivan. Vi har inte fått någon reaktion direkt till oss, men i en intervju med Alternative Press fick Mark (basist i Blink-182) lite frågor om han hört skivan. Enligt svaren i intervjun gillade han idén att vi gjort det, men vi hörde inget från dem.

 

Lördagen den 7/5 har ni releaseshow av ert nya album ”Murphy´s Law” på Norrehus i Klippan, vad kan du berätta om albumet?

Allt sedan arbetsnamnet Murphy’s Law började brukas i tidigt stadium har det varit som om en förbannelse drabbat hela produktionen. Replokalen har haft besök av inbrottstjuvar två gånger och mitt under videoinspelning har banditer gjort tillslag mot bilen. Det är nästan så det blir parodi av allting. Det har blivit så mycket elände att det bara är att skratta åt. Det är inte mycket som rullat i vår riktning. Under dessa två år som inspelning och förberedelser tagit har vi dessutom blivit av med en trummis och en gitarrist, som om övriga motgångar och problem inte vore nog.

Nu längtar vi förväntansfullt till 10 maj, premiärdag för Murphy’s Law, och hoppas vidskepligt att det även blir dagen då förbannelsen bryts!

 

Hur känns det att spela på hemmaplan?

Det känns bra. Releasepartyn i Klippan har gått bra tidigare så vi ser fram emot kvällen!

 

Vad kan publiken förvänta sig av showen?

God mat för den hungrige. God dricka för den törstige. Vackra vinyler för den intresserade och en rolig kväll med grym musik!

Vi kommer att förhandsvisa och prata lite om en musikvideo vi lagt ner väldigt mycket krut på! Vi har hämtat kläder i Örebro och varit ute i skogen i regn och kyla och filmat. Grädden på moset blev ett besök på Kalmar slott där de sista scenerna spelades in!

 

Tack för detta och lycka till!

Läs alla inlägg om Future Idiots | Klippan | Norrehus

Våra senaste spelningar: