Bilden: Legendary Lovers som spelar på årets Parkfest i Klippan

LiveNews kommer att bevaka Parkfesten som går av stapeln i stadsparken i Klippan den 4 juni. Vi ville veta mer och frågade därför ut Anders Lillpunkaren Nilsson, musikhandläggare på arrangerande Studiefrämjandet .

Jag läste nånstans att Parkfesten som startade 1977, är en av Sveriges äldsta aktiva musikfester, stämmer det?

Detta är också vad jag hört genom åren. Just för pop- och rockmusik vet jag ingen som är äldre i Sverige som fortfarande lever kvar. (Jag är dock inte helt säker på att det är så…)

Har det alltid varit Studiefrämjandet som arrangerat Parkfesten?

Nej, genom åren har Bombadill, Svenska Popfabriken, Kefir och MIC varit arrangörer eller medarrangörer. Studiefrämjandet har varit medarrangör i många år och när Svenska Popfabriken inte orkade/hade tid att driva musikfesten vidare så tog Studiefrämjandet över huvudarrangörskapet för några år sedan. Svenska Popfabriken finns nu med som medarrangörer istället.

Vad kännetecknar årets Parkfest?

Det blir en rejäl nostalgitripp! Att få se både Legendary Lovers och Johnny & dom andra på Parkfesten är ju helt underbart! Trodde aldrig att de skulle svara ja så jag tänkte inte ens fråga dem först….. Men det visade sig att de faktiskt ville och sen har det fyllts på med massa andra bra band! Den bästa line-upen på väldigt länge enligt många! Fyren med sin folkmusik, Samethings som är Klippans yngsta band, Toughened, Johnny & dom andra och Sekten från Svenska Popfabriken, Act my age ett nytt poppunkband från Klippan, Apa state mental, VA Rocks och Driftwood Sign från Malmö och Legendary Lovers på det!

Nästa år fyller Parkfesten 40 år och hur vi ska kunna göra den bättre än i år blir nåt att grubbla på.

 Nånting du speciellt ser fram emot att se?

Solen! Annars vill jag se alla band! Jag kommer att vara ljudtekniker för första gången nånsin på Parkfesten och att få skruva ljud till dessa banden känns ju jättegött.

Du spelar själv i bandet punkbandet Kamelritt, när får vi se er spela nästa gång?

Kamelritt ska till Killebomfestivalen i Sölvesborg i sommar. Jag spelar ju även med coverbandet In Drive och vi spelar på Äggstock och Vedstock i sommar. Sen har vi ju vårt gamla band Selfish som släppte nytt album i år (senast var ju 1998) så vi kanske hittar på nåt.

Om ni vill besöka Parkfesten ta med er picnickorgen till Stadsparken i Klippan den 4/6 kl 14-21.

OBS: Fri Entré!!

För mer information, uppdateringar och aktuellt spelschema gå in på https://www.facebook.com/events/201092953585770/?active_tab=posts