Frej Larsson & Joy på Gröna Lund
Publicerat den 26 maj, 2016

Text och bild: Joanna Hemmingsson

En emotionell detonation i kombination med brutalt ärliga rader vad publiken får uppleva när Frej Larsson och Joy står på scen.

Living La Vida Larsson släpptes på Spotify bara några timmar innan spelningen på Gröna Lund. Kvällen är uppdelad i två set, först får Joy framföra sina låtar och sedan avslutas kvällen med Frej Larsson. Det är en tapper skara som samlats vid Stora Scen för att beskåda två av Sveriges bästa artister, de trognaste fansen har köat i många timmar för att säkra sin plats närmast scenkanten. Joy bjuder på första delen av underhållningen, känsloladdade texter och tunga beats kännetecknar hennes låtar. Vi får bland annat höra ”Du är så vacker äls”, ”Kattliv” och ”Jag har änte gjort nått”. En symbios mellan kaos och glädje med en sällan skådad medvetenhet och intelligens.

Frej Larsson inleder spelningen med den episka splifen, han åker in på två fullskaliga glassbilar med en joint i munnen, en champangeflaska i den ena handen och micken i den andra – publiken är redan i extas när de får en skymt av sin idol. Han levererar sjukt genuina historier om livet men också om kärlek. Under ”Narkotika” gästar Simon Gärdenfors scenen, de står ofta på taket på den rosa polisbilen. Sedan kommer chocken, mitt under låtens mest brutala tempo skjuts extacytabletter ut framme vid scenen över publiken.

Tyngdpunkten i setlistan ligger på låtar från soloplattan Livin La Vida Larsson, men några låtar från Maskinens diskografi smyger sig in. Vi får exempelvis ”Buffalo Blues” och ”Stora fötter, stora skor”. Frej Larsson bjuder på den allra bästa underhållningen som vi kan tänka oss i kombination med en oerhört påkostad scenshow. Eld, rök och massvis med konfetti är ett faktum.

Alla faktorer som gör en spelning minnesvärd existerar denna kväll, det är utan tvekan en av Gröna Lunds bästa bokningar denna sommar. Ungdomar behöver just uppleva stunder som dessa, att få hopp om livet då det känns som svårast och om att komma ut på den andra sidan oavsett vad som man måste offra på vägen. Frej Larsson och Joy förtjänar all uppmärksamhet, de är en enorm förebild för många människor och deras musik är en slags terapi.

[yasr_overall_rating size=”small”]Artist: Frej Larsson & Joy

Medverkande: bl.a Simon Gärdenfors & Panda Da Panda

Datum: 25 maj 2016

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Våra senaste spelningar: