Negative Approach m fl på Cyklopen
Publicerat den 25 oktober, 2015
Legendariska hardcorepionjärerna Negative Approach från Detroit gjorde igår en spelningen i Stockholm på ett fullsatt Cyklopen. Innan de intog scenen fick vi även se och höra Obnoxius youth, Gust och Hårda tider. De två förstnämnda är för mig helt nya bekantskaper som jag ska hålla koll på i framtiden. Men Hårda tider, ja vad ska man säga? Hårda tider!!! vilken jävla spelning! Det är ett stenhårt band från Malmö som jag sett tidigare och från början till slut är det rakt fram hardcore och så mycket energi att jag ofta får känslan av att hela byggnaden faktiskt flyttar på sig i takt med publiken. Det är ingen nivåskillnad mellan scenen och golvet, det är lite ovanligt men bandet tar det till sig och använder det för att interagera med sina fans som ofta är med i mikrofonen. Det stagediveas  (hur det går till? har ingen aning, men det görs) röjs intensivt under hela konserten och när det är som mest intensiv så ser jag tre personer som glider runt upp på resten av publiken.

Så är det äntligen dags för Negative Approach som också gör en grymt bra spelning med fullt ös, pondus och scenvana, dessutom är det jäkligt mäktigt att få se dem live. Men till skillnad från Hårda tider så märks det tydligt att de störs av att publiken plötsligt kommer intrillande på scenen och periodvis så intensivt att det verkar skapa irritation bland bandmedlemmarna. Men att ett band som startades 1981 och upphörde 1983 men återförenades igen 2006 och nu turnerar runt om i världen, nu står här på Cyklopen i Stockholm är helt fantastiskt och minnesvärt. Sicksound har ännu en gång ordnat en fantastiskt hardcorekväll.

 

Band: Negative Approach

Support: Hårda tider, Gust, Obnoxius youth

Datum: 24 oktober 2015

Plats: Cyklopen

Ort: Bandhagen / Stockholm

Arrangör: Sicksound

Bilder på Hårda Tider:

Bilder på Gust:

 

Bilder på Obnoxius youth:

 

Våra senaste spelningar: