Stry & Stripparna på Norrehus
Publicerat den 27 september, 2015
Stry Terrarie eller som han egentligen heter Anders Sjöholm, är en skånsk musiker med en imponerande CV.

Han har spelat i klippanbandet Kriminella Gitarrer som släppte Sveriges första punksingel ”Vårdad Klädsel” 1978. (När lokalradion Radio Kristianstad auktionerade ut sitt skivarkiv i veckan där inkomsterna gick till Radiohjälpen, såldes singeln för 8100 kr, tryckt i 500 ex lär den ha kostat 12kr inkl frakt 1978).

Han har dessutom spelat och skrivit låtar i Garbochock, Ebba Grön, Rymdimperiet, Imperiet samt Babylon Blues.

Han har även skrivit låtar åt andra artister som Tant Strul. Under Kajsa Grytts dag i TV programmet Så Mycket Bättre framförde Amanda Jenssen Strys låt ”Vågar du vara ensam”.

Som ni förstår var mina förväntningar högt uppskruvade när Stry med bandet Stripparna återvänder till Klippan och går upp på Norrehus scen.

Dom startar med ”Allting Va Hipp” och sen följer en rad med låtar bland annat ”Golva Mig”, ”Rock´n´Roll Blåa ögon” och ”Kickar” och avslutar med ”Har vi inte grävt för många hål”.

Levda han upp till förväntningarna då? Jodå, med råge. Helt fantastiskt bra faktiskt, jag var lite rädd att mina höga förväntningar skulle göra att jag blev besviken men så blev inte fallet.

Fantastiska låtar och stor inlevelse och ett uns desperation backat av dom duktiga Stripparna bäddade för en bra kväll.

Det enda negativa var att setet var aningen kort, en timme räckte inte för att stilla mitt begär men det sägs ju att bra grejor kommer i små förpackningar och att tiden går fort när man har roligt men ändå…

Och en sak till: VAR VAR PUBLIKEN??

Norrehus var knappt halvfullt, trots att det bara kostade 100 spänn att komma in!

Vi som var där kan ju gotta oss i en upplevelse vi kommer att komma ihåg länge, ni andra kan ju gå och gräma er över vad ni missade. HA!

Betyg: *****

Band: Stry & Stripparna

Datum: 26 September 2015

Plats: Norrehus

Ort: Klippan

Arrangör: Norrehus

Våra senaste spelningar: