Festivalen börjar lida mot sitt slut och det amerikanska inderockbandet Modest Mouse går på Juno scenen och spelar i en fantastisk kvällsol. De har fått den otacksamma tiden att spela mellan Major Lazer (helt annan typ av musik) och Kent, som har mer fanatiska fans än någon, så alldeles för få stannar framför scenen för att se fantastiska Modest Mouse.

Med extra av allt (tre trummisar/slagverkare, två på piano/keyboard och typ tre gitarrister) är det en fyllig ljudbild vi får.  Mest fart, dans och spring mot scenen får vi på ”Float on” från ”Good News For People Who Love Bad News”, skivan som gav deras genombrott 2004.

Jag tror att Modest Mouse hade kunnat komma lite mer till sin rätt om fler av deras fans hittat dit, nu fastnade de i ett virrvarr av andra band och selfies i solnedgången.

Band: Modest Mouse

Datum: 27 Juni 2015

Scen: Juno

Arrangör: FKP Scorpio