Katzenjammer på Bråvalla
Publicerat den 28 juni, 2015
Norska Katzenjammer gör sin tredje spelning i Sverige någonsin och de säger att de hoppas de ändra på och jag instämmer helt. De är ett fantastiskt underhållande gäng och det enda bandet jag någonsin sett som gör någon slags hela havet stormar-lek och byter platser på scenen, intrument och vokalist inför nästan varje låt. Katzenjammer är en kvartett som består av Turid Jogensen, Solveig Heilo, Marianne Sveen och Anne Marit Bergman, men trotts att de endast är fyra bandmedlemar så byter de inte bara instrument med varandra, de har även en hel garderob och två personer på plats som server dem med fler instrument, vid ett tillfälle nämner de att de har 20 (!!!) instrument med sig till dagens konsert och jag gissar att alla används, vid fler tillfällen så spelas även mer än ett instrument åt gången t ex när jag ser att personen som sköter trummorna med fötterna dessutom sitter och spelar dragspel. Ett otroligt glatt och härlig gäng som får igång allt från allsång till pardans i publikhavet.

Jag hade svårt att sett en genre på Katzenjammer, men enligt wikipedia är det följande: Barockpop, rock, folk, country och kabaré och det tycker jag är en bra beskrivning. Vi fick en stor blandning av deras egna låtar i båda högt och lågt tempo, bland annat ”Rock-paper-scissors”, ”Demon kitty rag”, ”Lady gray” men de bjöd även på en cover av Genesis låt ”land of confusion”.

En enormt härlig underhållning som jag varmt rekommenderar och hoppas att Katzenjammer spelar mer i Sverige framöver.

Band: Katzenjammer

Datum: 27 Juni 2015

Scen: Juno

Arrangör: FKP Scorpio

Läs alla inlägg om Bråvalla | Bråvalla 2015 | Katzenjammer

Våra senaste spelningar: