För drygt ett år sedan (April 2014) såg jag Cleo för första gången. Detta var med Kristin Amparo på deras Vem E Han-turné. Den spelningen var grym, så jag har höga förväntningar inför kvällen.

Nere i källaren på Platens Bar har bara ett 30-tal personer (varav hälften från arrangören, känns det som) samlats för kvällens spelning. Känns tomt. Detta visar sig bero på teknikstrul med en trasig kortläsare, vilket gör att kön utanför är lång. 45 minuter tar det innan alla har kommit in och det kan börja.

Efter ett intro innehållandes intervjuer om hur fantastiskt dåligt jämnställt Sveriges musikbransch är (extra passande idag med tanke på Summerburst, som just nu pågår, som bara har fyra kvinnliga akter bokade) följer ett parti kraftig spoken word innan vi bjuds på ett tio nummer långt set.

Med sig på scen har hon Broke ’n Tipsy som står för musiken, samt Broder John (Broder John & Friman) och Melinda De Lange på sång.

Det är en tung blandning av ”gammalt” och nytt, egna och andras låtar. Gå på salong, Cleo är en boss, Vem e han, Lika bra, Kär & galen, Tagga ner, Hårt mot hårt (Looptroop Rockers), Knäpper mina fingrar (Remix) (Linda Pira, Kumba, Rosh, Rawda, Vanessa Falk, Sep, Julia Spada, Roy och Cleo), UÅ (Random Bastards) och avslutande Zig Zag (Sjukstugan).

Betyg: ***** (4/5)

Artist: Cleo

Support: Broke ’n Tipsy, Broder John & Melinda De Lange

Datum: 29 maj

Plats: Platens Bar

Ort: Linköping

Arrangör: John Doe