Ikväll hade Carolas sommarturné premiär på Gröna Lund i Stockholm. Det är en stor glittrande produktion där man får känslan att inget lämnats åt slumpen.

Vi får ett riktigt stort urval av låtar med flera medlyn, på den ca en timme och trettiofem minuter långa spelningen får vi faktiskt det mesta man kan förvänta oss i låtväg. Från ”Främling” till Så Ska Det Låta-låtarna och under ”Tommy tycker om mig” gästas hon av Love Antell.

Jag började lyssna på Carola som 6-åring 1983 och har sedan dess följt henne på avstånd, detta var första gången jag såg henne live. Jag anade att att det skulle bli bra men inte hur jävla bra. Från hennes röst och låtar till den glänsande produktionen. Jag fick höra låtar som betydde mycket under min barndom, tillexempel ”Det Regnar i Stockholm” och ”The Runaway”. Låtar som är så tajt sammankopplade med min barndom att det nästan ger samma känsla som farmors hallonsaft.

Det enda jag saknade var EN av mina favoritlåtar ”Som En Fjäril” från ”Steg för Steg” plattan från 1984. Jag är inte säker på att den ens släpptes som singel när det begav sig så det var kanske lite väl höga förhoppningar. Andra låtar jag bara måste nämna är ”På Egna Ben”, ”Gloria”, ”Stormvind” och sist fick vi med dunder och brak ”Främling”.

Det här var den första av 27 stop på sommarturnén, får ni möjlighet så rekommenderar jag det verkligen! Jag kan helt klart tänka mig att gå igen!

Betyg: ***** (5/5)

Artist: Carola

Datum: 27 maj 2015

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Publik: Många men inte fullsatt

Arrangör: Gröna Lund

Bilder på bandet: