Dotter på Where’s The Music?
Publicerat den 13 februari, 2015
Bakom scennamnet Dotter står den värmländska talangen Johanna Jansson, som skrivit och producerat egen musik sedan hon var liten. Med ett stort fokus på natur och miljömedvetenhet i sina texter har hon en härlig indiepop-ton i både röst och musik.

Efter att nästan alla sittplatser fyllts i lokalen så öppnar hon med en av sina många trollska låtar som hon fyller ut med minst lika svävande och drömmande rörelser. Hon tycks förkroppsliga musiken och framförallt texterna på ett väldigt naturligt sätt och ingenting i hennes scenspråk känns krystat eller för mycket.

Tjejen som körar är ett perfekt komplement till sångerskan Johannas Janssons röst och ger den mer tyngd och kraft på helt rätt partier. En konsert som hade kunnat bli ännu en tjej på ännu en liten scen med ännu en dröm om att bli nästa First Aid Kit blir mer som en vackert komponerad dröm.

Allt som fattas är en lika naturligt självsäker personlighet mellan låtarna, även om hon med en uppmaning lyckas få flera i publiken att ställa sig upp under sista låten.

Betyg: ***** (4/5)

Artist: Dotter

Datum: 13 februari 2015

Plats: Hörsalen

Ort: Norrköping

Publik: Nästan fullt

Arrangör: Where’s the music?

Våra senaste spelningar: