Tiger Bell är ett punkrock-band som bildades hösten 2010 i Stockholm, även om större delen av bandet härstammar från Luleå. Bandet består av Lovisa Thurfjell, Canan Rosén, Lisa Löfgren och Lotta Wennström. Första demon spelades in 2011 och med den i bagaget så fick de sina första spelningar. De har sedan starten spelat på svenska festivaler så som Umeå Open och Putte i Parken, men även turnerat runt i Europa. I oktober 2013 släpptes debutalbumet ”Don’t Wanna Hear About Your Band” som följdes av två P3 Guld-nomineringar, en för Bästa Rock/Metal och en för Bästa Video (Dont Wanna Hear About Your Band).

När Tiger Bell kliver på är det till en blandad publik, men som faktiskt lutar mot en majoritet av medelålders män. Jag tycker det är härligt att se ett helkvinnligt band i en annars väldigt underrepresenterad line-up. Att de dessutom inte bara stöds av andra kvinnor ”för sakens skull” utan faktiskt lockar en blandad publik som är där för musiken känns bra.

Publiken som är där trotsar dessutom väder och vind som inte visar sig från sin bästa sida idag heller. Kanske är det också därför de människor som samlats till en början är stilla och rätt tysta. Det tar några låtar innan de värmer upp sig och man kan se en genomgående trend av fotstampande, kroppssvängade och huvudnickande.

Även om publiken sakta men säkert kommer igång så känns det ändå lite tråkigt. Dem försöker verkligen och gör det bra, men kanske är det här fel tid och plats för Tiger Bell. Kanske är det här är ett band som är i sitt rätta element sent på kvällen i en rökig klubb och inte på ett regnigt fält vid lunchtid.

Betyg: ***** (4/5)

Band: Tiger Bell

Datum: 28:e Juni 2014

Scen: Juno (Red Stage)

Ort: Norrköping

Arrangör: FKP Scorpio