Bring Me The Horizon på Bråvalla
Publicerat den 26 juni, 2014

Det brittiska bandet Bring Me The Horizon spelar enligt kritikerna en blandning av deathcore/metalcore och post-hardcore, men är som många andra band influerade av flera olika genrer. Sedan starten 2004 har dem släppt en EP och fyra studioalbum, varav det senaste albumet ”Sempiternal” släpptes 2013 och innehåller bland annat singlarna ”Can You Feel My Heart” och ”Sleepwalking”.

Det är fullt längst fram vid scenen en bra stund innan Bring Me The Horizon ska börja spela, och mer människor strömmar till hela tiden. När bandet väl går ut på scen så ljuder det höga applåder, men allra mest skrik blir det när sångaren Oli Sykes går på och sträcker upp armarna i luften. Första låten de spelar blir en av de nyaste singlarna ”Can You Feel My Heart”. Trycket på publiken är högt och bakom den första, någorlunda stilla, raden så görs det försök till både wall of death och circlepits, något som Oli Sykes själv försöker få igång under spelningens gång.

De har en otrolig energi på scenen och ingen av bandmedlemmarna (med undantag för trummisen) står still på samma ställe särskilt länge.

Betyg: ***** (4/5)

Band: Bring Me The Horizon

Datum: 26:e Juni 2014

Scen: Panorama (Green Stage)

Ort: Norrköping

Arrangör: FKP Scorpio

Våra senaste spelningar: