Ska´n´ska är ett band från Stockholm vars genre beskrivs som ”SKA-LATIN-BALKAN-PUNK-PARTY!” på deras Facebook-sida. Det är ett band jag har sett två gånger tidigare, senast för ca 2,5 år sen. Sen dess har jag spelat deras fantastiska musik flitigt, men längtan efter att se dem live har alltid varit närvarande. Med en enorm glädje insåg jag att nu är det äntligen dags: Ska´n´ska och på Debaser Medis, så sjukt jäkla bra kombo.

Först ut för kvällen, fick jag bekanta mig med Awaj collective, ett band som jag inte hade koll på alls innan de klev upp på scenen. De verkade ha en ordentlig skara fans på plats, stämningen var på topp och redan tidigt var det mycket dans i publiken. Musiken var en blandning mellan ska, reggae, soul och vi får höra  en bra blandning av låtar i både högt och lågt tempo. Väldigt bra band som jag ska hålla koll på i framtiden.

Så var det äntligen dags för Ska´n´ska att inta scenen och de gör det med den enorma energi och fullt ös redan från början. Bra blandning av deras låtar och mycket kontakt med publiken. Hur de orkar hålla igång energin under en hel konsert är för mig helt obegripligt men fantastiskt att se, inte minst så smittar det av sig till publiken något helt otroligt. Jag har varit på Debaser Medis många gånger tidigare, men jag tror att det här var första gången jag upplevde känslan av att hela lokalen gungade i takt med musiken.

Mellan låtarna får vi veta att nytt material är på gång och jag håller tummarna för att jag kommer få se och höra mer av Ska´n´ska inom en snar framtid, deras konserter är otroligt beroendeframkallande och gillar man den här typen av musik, då är det ett band jag tycker man borde se så snart man har möjlighet. Som avslutning på en grym kväll så trappas tempot och energin upp ännu ett par steg, till publikens jubel får vi höra låtarna Gunshot och FRA.

Alldeles genomsvett och nästan barnsligt lycklig lämnar jag Debaser Medis strax efter midnatt och det enda mina tanker kretsar runt är: så sjukt jäkla bra de är och när får jag se dem igen? Just nu vet jag inte, men jag hoppas det inte ska dröja allt för länge.

Band: Ska´n´ska

Support: Awaj Collective

Datum: 21 Februari 2014

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Arrangör: Etno Clash!

Bilder på Awaj Collective: