Vivens Mortua releasefest
Publicerat den 26 januari, 2014
Igår spelade fantastiska Hardcore/punkband från hela Sverige på Bryggarsalen för releasefesten för samlingsskivan ”Vivens Mortua”. Skivan innehåller 23 låtar med lika många band och i kväll spelade nio av dem. Alla intäkter från kvällen och skivan går till Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund.

Redan klockan fem när första bandet Passiv Dödshjälp drar igång så har ganska många dykt upp men det tar en stund (några öl?) innan röjjet kommer igång ordentligt. Andra bandet ut är Umeåbandet Kira som bland annat ger oss titelspåret från deras nya EP ”Persona” som de berättar handlar om att hantera kampen mot cancer tillsammans.

Tredje bandet ut är Achilles från Oskarshamn, de levererar ett otroligt röj och en bra enorm energi, de är roliga att titta på och folk i publiken sjunger med i vissa låtar.

Heart On My Sleeve är fjärde bandet ut och blev något av en favorit för mig personligen. Sångerskan sjunger hårt och innerligt och tar upp kvällens tema i mellansnacket. Vi får höra att istället för att lära våra unga tjejer att man inte får klä sig på vissa sätt eller gå på vissa ställen så borde vi lära våra unga män respekt mot kvinnor och att nej alltid betyder nej.

Efter det kommer representanter från Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund och K:Rut för att berätta lite om verksamheten, vi får bland annat hör att man är tvungen att neka 65% av alla förfrågningar om akutboende då resurserna inte räcker till.

Efter halvtid släpper hämningarna lite och röjjet kommer igång på riktigt till No Omega, Misantropic och publiken exploderar till malmöbandet Beyond Pink och Håll Det Äkta från Umeå. Sist ut för kvällen är Iron som levererar en enorm energi och mellansnack med personliga erfarenheter.

Det var en hård afton med mycket röj och energi. Flera saker var mycket roligt att se, förutom alla fantastiska band så var det kul att det finns en hel del tjejer i HC genren. Det är också mycket glädjande att se ett sådant initiativ och att så många gärna samlas och visar engagemang för en så viktig sak. Det bevisar också att trots att det finns rötägg där ute så finns det fantastiskt många fler underbara män som gärna står upp för allas rättigheter och inte har några svårigheter alls att låta bli att slå, våldta eller på annat sätt kränka kvinnor.

Skivan går att köpa på www.sicksound.se inom kort och innehåller även spår från band som Millencollin och Asta Kask.

Band: Passiv Dödshjälp, Kira HC, Achilles, Heart On My Sleeve, No Omega, Misantropic, Beyond Pink, Håll Det Äkta, IRON

Datum: 25 januari 2014

Plats: Bryggarsalen

Ort: Stockholm

Arrangör: Sicksound

Våra senaste spelningar: