Honningbarna + Reidar Assine & Viktor Lindström på Kafé44
Publicerat den 8 november, 2013
Ikväll är jag på väg mot Kafé44 för att se Honningbarna, senast jag såg dem var i slutet av mars, efter den spelningen skrev jag ” Efter att ha sett dem en andra gång så är jag bara mer taggad och hoppas på att få se dem snart igen”.  Då vågade jag inte tro att jag skulle få se dem så här snart igen. Deras musik spelar jag flitigt och nu är jag så galet peppad på att få se dem igen.

Först ut för kvällen var Reidar Assine och Viktor Lindström, två otroligt duktiga musiker som jag inte hört tidigare, men jäklar så bra de är. Jag kan inte förstå hur endast två personer kan hantera så mycket instrument och sång samtidigt och dessutom få det att låta så fantastiskt bra som det gjorde. Jag har tyvärr ingen koll på de olika låtarna, men det var mycket känsla och inlevelse i hela konserten. Helt klart intressant musik i varierande tempon och  med svenska texter som jag ska lyssna mer på, troligen kommer jag även att få se och höra dem ganska snart igen, jag håller tummarna för att jag har rätt.

Sen är det dags för Honningbarna, norsk intensiv  och otroligt explosiv punk! Bara tanken på deras tidigare spelningar gör att jag får en fullständig adrenalinkick. Innan konserten börjar står jag och drömmer mig bort i den lilla lokalen med väggar fulla av graffiti och signarturer av band som spelat där tidigare, väggar som talar sitt tydliga språk om vilka fantastisk konserter som ägt rum här genom åren. Plötsligt kommer bandet in från publiken, omedelbart de står på scen så kör de igång med en enorm energi som smittar av sig på publiken som alla tycks kunna varenda textrad. Ännu en gång blir jag påmind om hur otroligt bra jag tycker Honningbarna är. Det är totalt kaos av bästa sort, precis på det viset som jag vill att det ska vara på en punkspelning. Bandmedlemmarna är lika ofta på scenen som de dansar och röjer loss med publiken. De frågar vid fler tillfällen vilka låtar som man vill höra, vilket ger en härlig känsla av improvisation och det kommer önskemål om låtar som Offerdans, Fri Palestina, Fuck kunst (dans dans) och de flesta av låtarna får de höra och inte minst så får vi tillsammans med bandet en körsång från publiken till låten Ikke la deg rive med.

När jag gick från Kafé44 så sa jag i telefon och tänkte  flera gånger, ”så jävla bra de är, helt magiskt”, idag har jag flera gånger tänkt på vilka konserter som jag kommer minnas tydligast från 2013, båda konserterna med Honningbarna kommer jag definitivt minnas tydligt. Alla ni som gillar energifylld och  kasoartade punkspelningar,passa på att se Honningbarna, de gör några fler spelningar i Sverige under November. Nu har jag sett dem live tre gånger och jag längtar redan efter att se dem igen.

 

Betyg: *****

Band: Honningbarna

Support: Reidar Assine & Viktor Lindström

Datum: 1 November 2013

Plats: Kafé44

Ort: Stockholm

 

Bilder på Reidar Assine & Viktor Lindström:

Våra senaste spelningar: