Indevotion är ett band från Oskarshamn som jag följt under en ganska lång tid. 2011 släppte de skivan med samma namn som bandet och tidigare i år släpptes EP:n Heart. Jag har haft förmånen att se dem ett par gånger tidigare, då har det varit på mindre scener med begränsat ljus och jag haft känslan av att många i publiken då har haft koll och lyssnat Indevotion tidigare.

Inte nog med att deras musik är bra, dansant och väldigt medryckande, så har hela bandet även ett fantastiskt scenspråk och alla musiker tar plats, inte minst det otroligt energiska vokalisten My Helmner som också har en härlig förmåga att få med sin publik.

Ikväll är det lite annorlunda mot tidigare gånger jag sett dem, den här gången är det Kalmar stadsfests största scen. Augustikvällen bjuder på fantastisk fint väder och solen ligger rakt på artisterna. Så det är med väldiga förväntningar som jag ser Indevotion inta scenen. Det är tidigt och ännu har inte så mycket publik hittat ut på Stortorget där scenen är. Det känns väldigt ovant, men till en början så upplever jag en viss nervositet eller i alla fall så känner jag inte att Indevotion fullständigt kliver in och äger scenen redan från start, som de brukar göra. Men ett par låtar in i konserten och när mer publik har dykt upp så är min känsla som fullständigt bortblåst, inte minst i låtarna ”This is who we are” och ”go go go” så är det fullt ös på scenen och även publiken är med på noterna.

Fantastiskt roligt att se hur de utan några större problem kan ta hand om en scen som den här, jag gissar och hoppas att det inte var sista gången utan att vi kommer få se fler konserter på större scener framöver och att fler upptäcker Indevotion, för det här tycker jag är riktigt bra!

Betyg: *****

Band: Indevotion

Datum: 9 augusti 2013

Plats: Stortorget

Ort: Kalmar