The Royal Concept på Gröna Lund
Publicerat den 16 juli, 2013
Stockholmsbandet The Royal Concept stod på Gröna Lunds lilla scen, det råder högsommarvärme och parken var sprängfylld av tivolibesökare.

Dansbanan börjar fyllas upp tidigt, många sitter i skuggan framför scenen och väntar på bandet. När de går på drar dom igång ordentligt redan från början. Det fullt ös men kontakten med publiken är inte riktigt där dom första låtarna, den växer under konserten och när vi närmar oss slutet har vi hört personliga anekdoter om första kyssen (här på Grönan) det dansats, strippats, hälsats, flirtats och svettats.

Vi har fått höra låtar som ”World on Fire”, ”On Our Way” och lugna ”In The End”. ”It’s Always Been About You” handlar om hemlängtan och tillägnas familjerna som dessutom verkar vara på plats. Många av låtarna får mycket allsång och publiken är verkligen med. Stundtals dansar precis hela publiken och det är verkligen svårt att stå still.

Vid flera tillfällen skanderar publiken ”Povel” (trummor) och när man varit för generösa med plektrumen så frågar man publiken om man kan få låna, och visst kan de få låna plektrum av publiken! En helt fantastisk publikkontakt och ett riktigt bra drag som aldrig tappar tempot, låtarna går ofta i varandra. Det enda jag ångrar är att jag står så långt bak och har stor väska med kamera, annars hade jag stått någonstans i mitten och hoppat jag med.

Betyg: *****

Band: The Royal Concept

Datum: 16 juli 2013

Plats: Gröna Lund, lilla scenen

Ort: Stockholm

Arrangör: Gröna Lund

Läs alla inlägg om Gröna Lund | The Royal Concept

Våra senaste spelningar: