När Per Gessle samlar ihop sina vänner i GT och drar på turné då går vi man ur huse för att stämma upp i allsång. När man går på en konsert med Gyllene Tider så vet man vad man har att vänta sig, en lång hit parad där alla kan sjunga med.

När bandet äntrar scenen stiger jublet i publikhavet. När dom som andra låt spelar Juni Juli Augusti så finns det nog inte en person i publiken som inte dansar och sjunger gammal som ung, för ett band med större bredd på sin publik får man leta efter här ser man hela familjer, unga nyvunna fans och de som har följt dom sedan starten på 70-talet.

Hur var då konserten jo den var allt från proffsig, slätstruken till strålande. Det proffsiga märks i hur snyggt dom förpackar det hela med maffiga arrangemang av låtarna och snyggt scenspel med ledväggen som backdrop. Slätstruket blir det när det ibland känns som att det går lite för mycket på rutin. Tack å lov inte så ofta men nån gång för mycket. Men när hela bandet släpper loss och verkligen når ut till publiken som i Flickorna på TV2 ja då kan det inte bli mycket bättre på en svensk scen med ett svenskt band! När dom sen kommer ut för extranummer och erkänner att det är ju inte möjligt att lämna utan att spela Sveriges allsång #1 Sommartider det är då det blir strålande!

Jag sätter en trea som betyg men det är en mycket stark sådan! Det som drar ner det från fyran är de stunder där det känns för inrepat.

Betyg: *****

Band: Gyllene Tider

Datum: 24 juli 2013

Plats: Fredriksskans

Ort: Kalmar

Arrangör: Live Nation