Indie-rockbandet The Sounds från Helsingborg stardade 1999 och 2002 kom singeln ”Living In America” som blev en braksuccé över hela världen. Sedan dess har de turnerat (och varit lite rockstar-skandal omskrivna) och höstas gick de och blev lite mer ”folkliga” när Maja Ivarsson var med i Så Mycket Bättre.

Det är en fantastiskt fin kväll. Jag var orolig för att det skulle vara riktigt kallt, det är ju knappt en månad sedan vi hade vinter och med The Hives extremt kylslagna konsert på samma scen i september färskt i minnet så var jag orolig. Men det blev en fantastisk kväll, Maja och killarna levererade i solnedgången denna fantastiska sommarkväll.

Vi får höra låtar som ”Paint by numbers”, ”Something To Die For” och under ”Rock n Roll” sprutar Maja ut öl i publiken. Publiken är lite avslagen men vaknar ordentligt till superhiten ”Living in America” och Maja är ute i publiken och sjunger, hälsar, kramas och lånar en keps.

Till extranumren börjar det skymma och de entrar scenen till tung rök och hårda syntar. Fantastiskt effektfullt.

The Sounds levererar ikväll och hela bandets fantastiska energi och Majas kaxighet är unikt och svårslaget.

 

Betyg: *****

Huvudband: The Sounds

Datum: 17 maj 2013

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Arrangör: Gröna Lund