Ibland händer det oförutsedda saker. Idag hade jag ett ärende i VM-byn och vilka dyker upp på scenen om inte Broken Door! Det blev alltså ett spontant konsertbesök så här en tisdagkväll. Fantastiskt trevligt och härlig sommarkänsla trots kyliga vindar.

Det är mycket folk i rörelse så här före matchen men framför scenen står som mest 10 personer och en tokig maskot som hjular och posar för bilder. Duon som är Broken Door besår av Pier Schmid och Tobias Östlund. Vissa låtar får vi höra akustiska versioner av och de är noga med att poängtera att ”vi kan spela själva också” med ett leende.

Vi får höra radiohits som Angel, In The Shadow och Hey You. Det är dansant emellanåt och jag tycker att de får upp stämningen rejält faktiskt. Kön för att gå in till matchen är långt bort men jag tvivlar inte på att de hörde musiken och blev lite peppade. De får jobba hårt för att få igång den lilla publiken precis vid scenen men jag tycker de lyckas bra. En fördel med en så liten publik är att man får nära kontakt med artisten, alla kände sig sedda (och pratade med) och jag tror att de flesta var fram och pratade med dem efteråt. Lättillgängligt och trevligt.

Jag kan rekommendera att svänga förbi Globen området nu i tider för Hockey-VM, jag är personligen inget stort hockeyfan men allt runt omkring är faktiskt ganska roligt, livemusik, tävligar och lite allt möjligt. Hur det gick i matchen? Sverige vann så klart!

Betyg: *****

Huvudband: Broken Door

Datum: 14 maj 2013

Plats: Hockey VM-byn

Ort: Stockholm

Publik: Varierande