Jill Johnson i Kalmarsalen
Publicerat den 12 april, 2013

 

Det är riktigt tråkigt väder ute, regn och bara ett par plusgrader när jag hoppar in i bilen. Egentligen borde man därför mest vara sugen på att krypa ner under en filt, dricka något varmt och egentligen inte göra något alls.

Men jag har sett att Jill Johnson ska spela i Kalmarsalen ikväll och det har jag sett fram mot sen jag såg att Kalmar ingick i hennes ”a woman can change her mind”-turne. Så jag tänker inte låta vädret stoppa mig. Jag hoppar in i bilen och påbörjar min 7 mil långa resa till Kalmar och regnet är med mig hela vägen till entrén.

Men precis där, när dörrarna öppnar sig och jag ser alla människor och inte minst när jag ser Jill Johnson själv. Med sin fantastiska utstrålning och karisma välkomnar hon oss, skakar hand, kramar om och låter sig fotograferas med sina fans. Så redan i entrén är bilresan värd varenda minut, regnet och rusket har totalt försvunnit ur mitt medvetande, istället har det ersatts av en härlig värme och glädje.

Det är tredje gången jag ser Jill Johnson spela i Kalmarsalen och ikväll är det så gott som utsålt. Hon är en fantastiskt underhållande live, hon har lätt för att prata om allt, ofta lockar hon fram skratt om olika äventyr hon varit med om, men även en hel del som skapar eftertanke om vad som är viktigt, bland annat tar hon upp hur jobbig saknaden kan vara till sina döttrar när hon är ute på turné.

Kalmarsalen är på många sett en fantastisk konsertsal, ljud och ljus är toppen, Jill och hennes fem bandmedlemmar hörs och syns väldigt bra. Vi bjuds på bra blandning av nyare och äldre låtar. Men det är i hennes musik med lite mer tempo som jag upplever svårigheten med enbart sittande publik. Man ser och hör att viljan och energin finns, handklappningar och jubel hörs. Men det bryter aldrig riktigt lös som jag så gärna vill och vet att det kan göra, istället är det en fin och stämningsfullt konsert som passar väldigt bra för kvällen.

När jag kliver ut från Kalmarsalen kommer verkligheten ikapp mig, förutom regn och kyla så har nu även mörkret lagt sig. Men jag vandrar mot bilen fylld av glädje och upprymd av värme, en känsla jag alltid får efter en Jill Johnson konsert, så jag hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång.

Betyg: ****

Huvudband: Jill Johnson

Datum: 12 april 2013

Plats: Kalmarsalen

Ort: Kalmar

Arrangör:

Publik: Nära fullsatt

Läs alla inlägg om Jill Johnson | Kalmarsalen

Våra senaste spelningar: