Markus Krunegård har jag plåtat några gånger tidigare, hans senaste skiva har jag i ärlighetens namn inte riktigt lyssnat in mig på, ännu. Men hans tidigare plattor och inte minst Markusevangeliet är helt fantastisk. Hur bra skivorna än har varit så är det live jag uppskattar honom allra bäst. Han var även sångare i banden Laakso och Hets. De har helt olika stilar och jag tycker de är helt fantastiska. Ikväll hade jag äran att få var på Cirkus i Stockholm och se dem spela från samma scen.

Laakso är först ut och redan när backdroppen åker upp så hör man publikens jubel. De öppnar starkt med ”worst case scenario” därefter följer en av av mina absoluta favoriter ”high drama” . Det är en jäkligt bra spelning och det nämns även något om ”så här låter framtiden ”.  Vilket får mig att vilja hoppas på att Laakso är på gång igen, det vore underbart bra. Men det får framtiden visa. De fortsätter bjuda på en intensiv och bra spelning med bra kontakt till publiken. Inte minst märks det när Markus frågar sig hur man ska kunna veta vilka Laakso låtar publiken vill höra. Så då har de kollat Spotify och där upptäckt att ”Västerbron” är den mest populära låten och därefter spelas den. Där jag står i fotodiket inser jag att publiken periodvis hörs mer än bandet. Jag är ju egentligen mer intresserad av att höra Laakso, men jäklar vilken mäktig känsla det är att höra publiken. Personligen så saknade jag ”aussie girl”, men som helhet var det en galet bra spelning som jag kommer minnas länge.

Efter Laakso så blir det en paus och jag har fått veta att det blir en spelning med både Markus låtar och några av Hets låtar. Jag känner redan här att det verkar spännande och intressant att blanda, inte minst för att det är en ganska så stor kontrast. Men jäklar så bra det blir, av Hets framför tyvärr bara 3 låtar medan jag är där och jag hade väldig gärna hört några till, inte minst ”gud va bra”, ”Napalm på Östermalm” och ”Ulf” (på vägen ut hör jag att det blir några extra låtar som jag tyvärr missar och därför inte vet om det är Hets eller Markus material) Låtarna som framförs  är: ”neråt – bakåt”, ”Hasses brorsas låssassyrrsas kompis fest” och ”trist javisst” , alla tre levereras bra, på det sätt som jag hoppats, tillsammans med ett bra ös och publikrespons.

Markus har ju själv ett väldigt stort och bra låtmaterial. Under kvällens konsert så framförs låtar från alla hans skivor och publiken här ikväll har bra kolla på hans låtar, inte minst  ”everybody hurts”,  ”hela livet var ett disko”, ”dansar bättre utan kläder” och många, många fler låtar. Men när Markus säger ”kära Stockholm, jag vet att ni kan den här låten” och man här tonerna till ”jag är en vampyr” dra igång, ja då uppstår den där obeskrivbara känslan. En låt som jag hört så många gånger, så jag borde vara trött på den för länge sen, men det är helt sjukt så bra den är och liveupplevelsen gör sig låten ännu mycket bättre.

Jag var lite orolig när jag åkte ikväll, kommer det verkligen blir bra? 3 så olika genrer och med samma sångare, kommer rösten bära för det? Jag insåg väldigt snabbt att det var en helt onödig oro, det här var så sjukt jäkla bra och det enda som jag hade kunnat önska var att kunna stanna längre och få se och höra ännu mer låtar. Så jag hoppas något otroligt på att det inte vara sista gången jag fick se de här banden. Behöver inte se alla samtidigt, men jag vill så otroligt gärna se fler konserter med Hets, Laakso och Markus Krunegård, det här var en riktigt bra konsertkväll som gav en väldig mersmak.

Betyg: *****

Band: Markus Krunegård, Hets

Förband: Laakso
Datum: 11 november 2012
Plats: Cirkus
Arrangör: United Stage
Ort: Stockholm

 

 


Är du med i ett av banden eller av annan anledning vill  använda bilderna? LiveNews.se låter alltid banden använda bilderna lågupplöst med vattenstämpel helt gratis. Bilderna kan även köpas högupplösta.

Kontakta lotta(a)livenews.se vid frågor eller för fler bilder.