Thomas Di Leva är lite den perfekta bokningen för Peace & Love. Hans budskap om kärlek passar som handen i handsken. Så framför en backdrop med en bild på kosmos så står han här.Han har lätt för att få igång allsången och publiken hänger snabbt på. Bland annat ”Vem ska jag tro på?” ger mycket jubel och framförs ganska tungt och med mycket bas, inte riktigt lika lättsamt som vi brukar höra Thomas, men på ett bra sätt.

Han har en ganska enkel och lite göteborgsinspirerad humor. Mellan låtarna plockar han tillexempel upp en famn full med bananer och apelsiner för att sedan gå fram till scenkanten och säga ”Frukta inte”…”Ni äter väl frukt?” säger han och kastar ut frukten i publiken. Han har mycket dialog med publiken mellan låtarna och gör gulliga saker som mitt i låten skriker ”Vinka till tåget” när tåget åker förbi, vilket alla gör naturligtvis. Vid flera tillfällen under konserten mellan låtarna så börjar publiken spontant sjunga ”vi har bara varandra” i kör.

Ger man sig bara hän och accepterar honom och budskapet utan fördomar eller sarkasm så för en stund existerar inga problem, ingen fattigdom, sarkasm, falskhet eller ondska. För en stund är världen precis som den borde vara. Jag önskar att vattenkannor gjordes i mindre format med skruvkork så man alltid kan dricka ur en vattenkanna och bli påmind om hur världen borde vara och hur vi alla borde behandla varandra.

Till slut säger han de kloka orden som så många har väntat på:

Det finns inga vi och dom,
det finns bara vi.
Och vi har bara varandra…

För konserten får han fyra ljusstarka, blinkande, oändliga stjärnor. För budskapet och känslan av att verkligen få uppleva en god och underbar stund på jorden ger jag alla stjärnor i kosmos.

 


Betyg: *****
Datum: 29 juni 2012
Plats: Fantasia, Peace & Love
Ort: Borlänge
Publik: Några tusen.