Jonathan Johansson på Spira i Jönköping
Publicerat den 1 maj, 2012
Redan när Jonathan Johansson gör entré till Samuel Starks orgeltoner känns det att detta kommer bli en bra spelning. Borta är de tidiga turnéernas mest ansträngdheter vilket gör att musiken kommer betydligt mer till sin rätta.

Det otroligt samspelta bandet med Johan Eckeborn som motor bakom trummorna, Markus Lundgren på bas och Samuel Stark på syntar är enormt tight. Det är riktigt kul att se ett band som är så enormt fokuserade på varandra med konstant ögonkontakt. Det känns som att Jonathan Johansson känner sig mer hemma med detta mindre band än det större bandet han turnérade med på de tidigare turnéerna.

Flera av låtarna görs i betydligt tyngre versioner än i sina studioversioner. Basgången i Centrum är stenhårt pumpande vilket ger ett riktigt bra driv i låten och även Blommorna har biffats till ordentligt. Bandet gör sitt men även Jonathan Johanssons gitarr känns mer framträdande vilket bidrar till tyngden. Och det passar riktigt riktigt bra.

Om du har möjlighet att se Jonathan Johansson under de kommande spelningarna i sommar – ta chansen. Det här är bra. Riktigt bra.

Egentligen är det enda negativa på spelningen den smått tv-skadade publiken som allt för ofta pratar sönder de lugnare partierna. Varför gå på en konsert och stå längst fram om man ändå bara vill snacka med kompisen eller sms’a? Underligt…

Betyg: *****

Artist: Jonathan Johansson

Datum: 27 april 2012

Plats: Spira

Ort: Jönköping

Publik: Fullsatt, ca 350

Läs alla inlägg om Jonathan Johansson | Jönköping | Spira

Våra senaste spelningar: