Igår kväll spelade amerikanska Bowerbirds och danska Slaraffenland på Debaser Slussen.

Inledde gjorde Slaraffenland med sin lugna experimentella musik. Jag tycker mig höra influenser från såväl jazzen som den elektroniska musiken. Förutom trummor, gitarrer och synth spelas bland annat saxofon och klarinett. Slaraffenland spelar bara nytt material och man gör ett flertal tappra försök att i mellansnacket kommunicera med publiken, men emellanåt blir språkklyftan till danskan lite för stor. Men det här är bra, jag gillar Slaraffenland, det är mysigt i de lugna partierna och härligt svängiga rytmer i de lite mer intensiva.

Bowerbirds kommer från North Carolina i USA och spelar lugn och skön, lättlyssnad musik. Det är ibland finstämt med cello och fiol, ofta gitarrplock från frontmannen och emellanåt blir det lite rivigare med en distad akustisk gitarr. Man jobbar även med en hel del stämsång och jag tror att alla i bandet är med och körar någon gång.

Det är inte riktigt fullsatt på Debaser Slussen ikväll men det känns som mycket folk, det är uppenbart att publiken gillar musiken på dom långa varma applåderna efter varje låt. Banden får tre stjärnor av både mig och vinnaren vår tävling; malin. En riktigt trevlig kväll!

Betyg: *****

Huvudband: Bowerbirds

Support: Slaraffenland

Datum: 23 april 2012

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Publik: Halvfullt

Bilder på Slaraffenland: